Scroll to top

Stel je gaat een woning kopen, dan wil je natuurlijk precies weten hoeveel je kunt lenen. Natuurlijk is hierbij je inkomen van belang en de waarde van het aan te kopen huis. Waar je vaak niet bij stil staat is je BKR-registratie, ook deze wordt getoetst. Ook dit is namelijk van invloed bij je hypotheekaanvraag.

BKR en registratie:

BKR betekend Bureau Krediet Registratie. Dit bureau registreert kredieten die je op naam hebt staan. Dit zijn leningen zoals PL of DK of roodstand op je betaalrekening of zelfs een telefoonabonnement. Alle kredieten boven de € 250,- worden in het BKR geregistreerd.  Ook registreert het BKR of je wellicht een betalingsachterstand hebt of hebt gehad dan is er vaak sprake van een negatieve BKR-registratie. De geldverstrekker zal dan ook altijd een BKR-toets doen. Je kunt dan ook via je eigen bank eventueel een BKR-toets opvragen om te kijken wat er op je naam geregistreerd is. Het is namelijk van belang om dit voorafgaand aan je hypotheekaanvraag helder en duidelijk te hebben. Immers kredieten kunnen van invloed zijn op je maximale hypotheek en in sommige gevallen is er zelfs geen mogelijkheid om een hypotheek aan te vragen.

Private lease en BKR:

Ook private leasecontracten worden sinds enige tijd in het BKR geregistreerd. Private lease in de afgelopen jaren dan ook erg in opkomst. Immers je betaalt een vast bedrag per maand voor het gebruik van een auto, maar je koopt hem niet. De auto is dan ook niet je eigendom.  Veel mensen zijn niet op de hoogte dat deze constructie een behoorlijke invloed heeft op de hoogte van je hypotheek. Het is een vast bedrag die je betaald voor de auto, je kunt dit bedrag dan ook niet besteden aan je hypotheek. Hierdoor kun je dan ook een stuk minder lenen voor de aankoop van je woning. Hypotheekverstrekkers zien de private leasecontracten als een consumptief krediet. Met als groot verschil dat je een lening per direct kunt aflossen, maar je tussentijds niet direct van je leasecontract af kunt. Het is dan belangrijk hier goed over na te denken.

 

Wilt u meer informatie?

Dan kunt u ons altijd bellen op tel.nr. 085-1053137 of kijk op onze website www.bestehypotheek.nl

Related posts