Scroll to top

In maart van dit jaar hebben wij een artikel geschreven over energiebesparende maatregelen. Hierin hebben wij uitgelegd wat dit is en wanneer je hiervoor in aanmerking komt.  Wij hebben je erop gewezen dat het mogelijk is om dit in de hypotheek mee te nemen. Uit de praktijk blijkt echter dat het verduurzamen van de woning voor veel mensen onduidelijk en onbekend terrein is, wat natuurlijk zonde is.

 Verschil Energiebespaarbudget of Energiebesparende voorzieningen:

Het Energiebespaarbudget is een klantvriendelijk variant van het energiebesparende voorzieningen bouwdepot.  Hierbij is het namelijk wel toegestaan dat je afwijkt van de oorspronkelijke energiebesparende voorzieningen specificatie. Wij korten energiebesparende voorzieningen even af met de afkorting EBV. In beide gevallen is er sprake van een depot. De bank houdt het geld dat je totaal begroot in depot. Na ontvangst van nota’s zal de bank een betaling uit dit depot doen, net zolang totdat het depot op is.  

Reden om een Energiebespaarbudget te nemen:

Met dit budget kan je dus een aanvullende hypotheek krijgen zonder je op voorhand al definitief vast te leggen welke EBV je zal nemen en via welke leveranciers. Ook bij het Energiebespaarbudget geldt de regel dat je maximaal 6% van marktwaarde van je woning extra als hypotheek mag afsluiten. Op dot moment is er ook een positieve trend om je woning te verduurzamen. Ook steeds meer hypotheekverstrekkers gaan mee in het verstrekken van een dergelijke budget. Het is dan ook zeker raadzaam om deze mogelijkheden te bespreken als je een woning gaat kopen of je huidige woning wilt verduurzamen.

Hoe gaan geldverstrekkers hier mee om?

Het Energiebespaarbudget is een initiatief van NHG die reeds door een aantal hypotheekverstrekkers wordt gevolgd. Helaas doen nog niet alle banken hierin mee, maar het aantal groeit inmiddels snel. Wil je weten of jouw bank/hypotheekverstrekker ook het Energiebespaarbudget verstrekt, neem dan contact met ons op.

 Wilt u meer informatie?

Dan kunt u ons altijd bellen op tel.nr. 085-1053137 of kijk op onze website www.bestehypotheek.nl

Related posts