Scroll to top

Energiebesparende voorzieningen en hypotheek

Energiebesparende voorzieningen, wat zijn het en waarom stimuleert de overheid dit? De overheid doet dit uiteraard om de klimaatdoelstellingen te halen. Hier kun je als koper of als eigenaar je voordeel mee doen. Zowel voor je maximale hypotheekverstrekking, maar natuurlijk ook voor je energierekening.

Wat zijn energiebesparende voorzieningen?

 Energiebesparende voorzieningen zijn verbouwingen of verbeteringen aan je woning waardoor je energieverbruik omlaag gaat. Hoe fijn is het om maandelijks een lagere energierekening te hebben, wie wil dit niet. Enkele Voorbeelden van energiebesparende maatregelen zijn bijvoorbeeld de isolatie van muren, vloeren of het dak. Maar ook het plaatsen van een zonneboiler, HR++ beglazing of een HR-Ketel vallen hieronder.

Energiebesparende voorzieningen en hypotheek?

 Sinds januari 2018 mag je nog maar tot 100 % van de marktwaarde financieren. Stel je huis heeft een marktwaarde van € 220.000 dan mag er ook maar maximaal € 220.000 hypotheek verstrekt worden. Maar, als je energiebesparende voorzieningen wilt meefinancieren dan mag je in 2018 nog tot 106% van de waarde van je woning financieren. Dit betekent dat je, uitgaande van het eerdere voorbeeld, dus € 13.200 meer hypotheek kunt krijgen. Ook voor de inkomenstoets geldt onder bepaalde voorwaarden een verruiming van maximale hypotheekverstrekking. Het kan dan ook zeer zinvol zijn om energiebesparende voorzieningen mee te financieren in je hypotheek. Dit is dan ook een onderwerp die besproken hoort te worden bij je hypotheekaanvraag.

Waar kunt u het toepassen.

Energiebesparende voorzieningen kunnen in verschillende situaties van toepassing zijn. Uiteraard bij aankoop van een woning, maar ook als je wilt gaan verbouwen en wellicht de hypotheek wilt oversluiten tegen een lagere rente. Wat veel mensen niet weten dat je ook als je een nieuwbouwwoning koopt in aanmerking kunt komen voor extra hypotheek bij energiebesparende voorzieningen. Een nieuwbouwwoning moet sinds 2015 (conform bouwbesluit) al voldoen aan de norm voor energiezuinige woning. Ook voor nieuwbouw zijn er dus mogelijkheden.

Wilt u meer informatie?

Dan kunt u ons altijd bellen op tel.nr. 085-1053137 of kijk op onze website www.bestehypotheek.nl

Related posts