Scroll to top

Een goed energielabel levert bij verkoop levert duizenden euro’s meer op.

Consumenten kijken bij de aanschaf van een nieuwe woning steeds vaker naar het energielabel. Gemiddeld leveren woningen met een hogere milieuscore 2 procent meer op dan vergelijkbare woningen met een lager label.  Bij een gemiddelde woningwaarde staat dat gelijk aan ongeveer € 6.000,-. Ook neemt de verkoopsnelheid toe met een hoger energielabel. Bovendien wordt de woning veel comfortabeler om in te wonen.

Energielabel steeds bepalender.

Vanaf 2015 is het dit verplicht bij verkoop van de woning. Daarvoor was het vergelijken op energielabel lastig omdat het niet verplicht was. De energie labels lopen van A tot G. Energielabel A is het meest energiezuinige dat er is. Energielabel G is heel energieverspillend. Uit onderzoek blijkt dat wanneer een woning 2 labels voorsprong heeft op een vergelijkbaar huis dit 2,8% procent scheelt. Bij een sprong van 3 stappen loopt dit op tot 3,6%. Bij een gemiddelde woningwaarde bedraagt dit dan al gauw € 10.700,-.

 De overheid streeft naar hogere energie labels van minimaal B.

In Nederland scoort Zeewolde het beste op energiegebied. Bijna twee derde van de woningen is in A of B ingedeeld. Zwijndrecht doet het met 14 procent het slechts. De overheid is er alles aangelegen om de klimaatafspraken van Parijs na te komen. De uitstoot verminderingsdoelstellingen van co2 uitstoot kunnen alleen worden gehaald door energiebesparing.

Hoe kan je jouw energielabel verbeteren?

Investeer in jouw huis in energiebesparende maatregelen. Allereerst is isolatie belangrijk. Je kunt kiezen uit spouwmuur, dak en vloerisolatie. Maar ook energiezuinige kozijnen en/of deuren is een goede investering. Nog beter is minimaal HR++ beglazing. Tenslotte zijn zonnecellen, zonneboiler en warmtepomp aan te raden en ook energiezuinige ventilatie. Op sommige investeringen zijn subsidiemogelijkheden. Ook kunnen bovenstaande investeringen vaak gefinancierd worden. Laat je dus goed informeren en neem contact op met bestehypotheek.nl

Wil je meer weten?

Neem contact op met onze hypotheekadviseurs op telefoonnummer: 085-105 31 37

Related posts