Scroll to top

Hoofdelijk ontslag bij echtscheiding

Als 2 ex-geliefden gaan scheiden dan zal er nog veel moeten worden geregeld. Zowel op emotioneel als op financieel gebied heeft dit een enorme impact. Meestal is de grootste uitdaging om een goede oplossing te vinden van de eigen woning. Als het kan wil één van de partners in de woning blijven wonen, zeker als er kinderen in het spel zijn.

Men zal moeten afspreken wie er in de oude woning achterblijft. Het is dan niet alleen een keuze in wie wil maar ook in wie kán achterblijven. In het echtscheidingsconvenant moeten daar afspraken in worden gemaakt. U moet hierbij ook denken aan de eventuele overwaarde van de woning.

Geldverstrekker moet akkoord gaan met hoofdelijk ontslag.

Wij bij bestehypotheek.nl dienen een verzoek in tot hoofdelijk ontslag. De geldverstrekker zal namelijk op basis van richtlijnen moet gaan kijken of de maandlast nog wel is op te brengen door de achterblijvende partner. Men houdt wel rekening met de situatie door ruimere normen aan te  houden en eventueel die hypotheekconstructie te wijzigen. Een laatste mogelijkheid is om eigen geld in te brengen en de hypotheeksom te verlagen. Als het niet lukt zal de woning moeten worden verkocht en kan ieder zijn eigen weg vervolgen. Als het wel lukt zullen wij de notaris inschakelen.

Uitschrijven van de hypotheekakte.

Als alles geregeld is zal men naar de notaris moeten. Het convenant en rechterlijke documenten moet de notaris hebben. De notaris maakt dan een conceptakte van verdeling op en stuurt deze naar de geldverstrekker. Deze zal dan het hoofdelijk ontslag toepassen en de notaris de opdracht geven de uitschrijving van de hypotheekakte in werking zetten. De beide ex-partners zullen dan als laatste naar de notaris moeten om een handtekening te zetten onder de uitschrijving. De achterblijvende partner is nu alleen eigenaar van de woning.

Wil je meer informatie?

Neem contact op met onze hypotheekadviseurs op telefoonnummer: 085-105 31 37 of kijk op:

Related posts