Scroll to top

Hypotheek zonder werkgeversverklaring breekt door.

Het afsluiten van een hypotheek wordt steeds eenvoudiger. Als je als klant weet welke hypotheek je wilt kan het steeds sneller geregeld worden. Door een koppeling met het UWV heeft de geldverstrekker geen papieren werkgeversverklaring meer nodig. Door een eenmalige machtiging krijgt de geldverstrekker toegang tot het UWV. 

Einde werkgeversverklaring bijna in zicht in het hypotheekproces?

Een werkgeversverklaring wordt gemiddeld 2,4 keer afgekeurd. Dit geeft vertraging, en stress wanneer de termijn van het voorbehoud financiering verloopt.  Geldverstrekkers hebben geen idee hoe vaak het gebeurt dat een niet helemaal correct ingevulde werkgeversverklaring echt voor problemen zorgt.  Vanaf nu gaat dit bij bepaalde banken nooit meer gebeuren.  ABN Amro, Florius, Rabobank en ING Bank accepteren een UWV-document in plaats van een werkgeversverklaring. Dit gaat via hypotheeksoftware Adviesbox waar hypotheekadviseurs mee werken. De software haalt het inkomen van het UWV bericht op in project “Handig”.

Werkgeversverklaring verdwijnt nog niet helemaal in het hypotheekproces.   

In ruim twee derde van de gevallen was de werkgeversverklaring niet meer nodig, maar in sommige gevallen nog wel. Bij starters zonder loongeschiedenis en expats kunnen hypotheekadviseurs nog steeds terugvallen op de werkgeversverklaring. Dit is nodig omdat project “handig” voor deze doelgroep nog niet werkt. Voor toekomstige loonsverhogingen binnen 6 maanden zal ook nog steeds een aanvullende verklaring van de werkgever benodigd zijn. Natuurlijk alleen wanneer het hogere inkomen benodigd is voor de hypotheekaanvraag.

Werken zonder werkgeversverklaring versnelt het hypotheekproces.

Uit de eerste proef met project “handig” komt duidelijk naar voren dat het hypotheekproces en dus het afsluiten van een nieuwe hypotheek aanzienlijk wordt versneld. Dit past in een trend van verdere digitalisering van de hypotheekprocessen. Het gebruik van digitale brondata zal de komende jaren een vlucht nemen in hypothekenland.  Met als gevolg dat de huizenkoper binnen een paar dagen duidelijkheid heeft over de financiering.

Wilt u meer informatie?

Dan kunt u ons altijd bellen op tel.nr. 085-1053137

Related posts