Scroll to top

Korting op je hypotheekrente hoe doe je dat?

De hypotheekrente is niet voor iedereen gelijk. Je persoonlijke situatie zorgt voor een rentekorting of een opslag.  Maar hoe wordt de hypotheekrente eigenlijk bepaald? Dit wordt bepaald door je persoonlijke situatie en keuzes die je maakt. Dit stelsel kortingen en opslagen is bij elke geldverstrekker anders. Wil je echt de laagste rente dan is het raadzaam een uitgebreide hypotheekvergelijking te maken. De hypotheekadviseurs van www.bestehypotheek helpen je hier graag bij.

 

Zo krijg je korting op je hypotheekrente

  1.  Lagere risicoklasse zorgt voor lagere hypotheekrente

Geldverstrekkers kijken als eerste naar de risicoklasse. Dit is de verhouding tussen de woningwaarde en de hypotheek. Hoe lager de hypotheek ten opzichte van de waarde van de woning hoe lager de rente. Het kan dus interessant zijn om eigenmiddelen in te brengen om in een lagere risicoklasse te komen. Maar ook stijgende huizenprijzen kunnen in jouw voordeel werken.

 

  1. Renteopslag bij aflossingsvrij zorgt voor hogere hypotheekrente

Los je niet maandelijks af, dan rekenen veel banken een opslag op de hypotheekrente. Voor een aflossingsvrije hypotheek of (bank)spaarhypotheek betaal je dus meer rente. Dit kan een reden zijn om je hypotheek (deels) om te zetten naar annuïtair of lineair. Per saldo ga je minder rente betalen. Wel is het belangrijk om onderaan de streep te kijken of er netto voordeel te behalen is.

 

  1. Pakketkorting bij een betaal of spaarrekening zorgt voor lagere hypotheekrente

Bij een aantal geldverstrekkers krijg je korting op de hypotheekrente, als je ook een betaal- of spaarrekening bij die geldverstrekker hebt lopen. Actief bankieren of de hoogte van de spaarsaldi bepalen de korting.

 

  1. Rentekorting met een Nationale Hypotheek Garantie

Wie kiest voor de zekerheid van Nationale Hypotheek Garantie kan bij de meeste geldverstrekkers rekenen op een rentekorting.  Je moet wel aan de voorwaarde van Nationale Hypotheek Garantie voldoen. In 2019 wordt de grens € 290.000,- (nu € 265.000,-).

 

  1. Rentekorting bij een duurzame woning.

Een aantal geldverstrekkers geeft een rentekorting als je woning aan bepaalde duurzaamheidseisen voldoet.

Heb je vragen over dit onderwerp? Dan kun je ons altijd bellen op tel.nr. 085-1053137

 

 

Related posts