Scroll to top

Verhoging van de NHG-kostengrens naar € 290.000,-.

 Zoals je wellicht weet wordt elk jaar de kostengrens voor NHG bepaald. NHG is de afkorting voor Nationale Hypotheek Garantie. Het voordeel van een hypotheekaanvraag met NHG is dat je los van een lagere rente, onder bepaalde voorwaarden een “garantie” krijgt. Met deze garantie voorkom je dat je in bepaalde situaties met een schuld blijft zitten. Hieronder leggen we een en ander in het kort uit.

 Wat is Nationale Hypotheek Garantie

Eigenlijk wordt een hypotheek met NHG ook wel een veilige hypotheek genoemd. NHG geeft namelijk een garantie op de hypotheek, waardoor je altijd een vangnet hebt als je door omstandigheden de hypotheek niet meer kunt betalen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een echtscheiding of baan verlies. Of je kunt noodgedwongen zijn je woning te verkopen voor een lagere prijs dan de hypotheek die nog openstaat. NHG geeft je onder bepaalde voorwaarden dan namelijk kwijtschelding van de restschuld. Ook een tijdelijke verlaging van je woonlasten is mogelijk als je een hypotheek hebt met NHG.

 Voorwaarden NHG-kostengrens

Om voor NHG in aanmerking te komen gelden er een aantal voorwaarden.  Een van de voorwaarden is dat je binnen de NHG-kostengrens moet vallen. Deze kostengrens wordt elk jaar opnieuw bepaald.

Op dit moment staat de kostengrens op € 265.000 voor aankoop van een woning.  Voor volgend jaar is het de bedoeling dat de kostengrens verder omhooggaat. De reden hiervan is dat de gemiddelde koopsom van een woning ook aan het stijgen is. De bedoeling is dan ook om de nieuwe kostengrens per 1 januari 2019 te verhogen naar € 290.000. Ook de kostengrens, waarbij er onder NHG geïnvesteerd wordt in energiebesparende voorzieningen, zal volgend jaar verhoogd worden naar € 307.400. De kostengrens voor energiebesparende voorzieningen is nu € 280.900.

 

Voor volgend jaar biedt dit dus meer mogelijkheden om een hogere hypotheek te verkrijgen met NHG. Het besluit moet nog door de minister worden goed gekeurd.

 

Wilt u meer informatie?

Dan kunt u ons altijd bellen op tel.nr. 085-1053137 of kijk op onze website www.bestehypotheek.nl

Related posts