Scroll to top

Ontbindende voorwaarden wat is het en hoe zit dat?

Je wilt een leuke woning kopen en hebt met de verkopers al een leuke koopprijs mondeling afgesproken. De volgende stap is dat het koopcontract opgemaakt wordt waarin jij als koper samen met de verkoper de afspraken op papier zet. In het koopcontract staat natuurlijk de afgesproken prijs en de overige afspraken. Een van de belangrijkste afspraak die hierin opgenomen staat is de ontbindende voorwaarde. Hieronder lichten wij toe wat dit voor afspraken zijn en waar je op moet letten.

 

Ontbindende voorwaarden wat is het

Het woord zegt het eigenlijk al. Het is een voorwaarde om de koop van de woning voor een bepaalde datum kosteloos te kunnen annuleren. Er kunnen verschillende ontbindende voorwaarden worden opgenomen, maar een veel voorkomende is de ontbindende voorwaarde in verband met financiering. Kort gezegd betekend dit dat je als koper tot een bepaalde datum de tijd hebt om de hypotheek/financiering rond te krijgen. Let op dat je hier het liefst 4 weken de tijd voor neemt. Sommige makelaars willen namelijk maar 2 weken geven en dit is in de praktijk te kort.

 

Ontbindende voorwaarde en gebruik hiervan

Stel het lukt je niet om de hypotheek rond te krijgen voor de afgesproken datum, dan kun je 2 dingen doen. Je kunt vragen om een verlenging van de ontbindende voorwaarde. Laat dit altijd schriftelijk bevestigen door de makelaar. Laat je de ontbindende voorwaarden verstrijken zonder verlenging en je moet toch de koop ontbinden, dan zul je 10% van de koopprijs als boete moeten betalen. Een tweede mogelijkheid is dat je helaas moet aangeven de koop te willen ontbinden, omdat je de financiering niet rond krijgt. Doe je dit voor de afgesproken datum dan kun je de koop kosteloos ontbinden.

 

Wilt u meer informatie?

Dan kunt u ons altijd bellen op tel.nr. 085-1053137 of kijk op onze website www.bestehypotheek.nl

 

Related posts