Scroll to top

Overbruggingshypotheek voor doorstromers makkelijker af te sluiten.

Door de aantrekkende huizenmarkt verstrekker banken makkelijker en hogere overbruggingshypotheken. De risico’s zijn afgenomen door de oplopende huizenprijzen.

Wat is een overbruggingshypotheek?

U heeft een eigen huis met overwaarde. Nu wilt u graag verhuizen naar een ander koophuis.

Stel u heeft snel een ander koophuis gevonden. Deze passeert eerder bij de notaris dan de verkoop van uw oude woning. De overwaarde is dan nog niet beschikbaar voor de financiering van je nieuwe huis. Voor deze situatie is er de overbruggingshypotheek, ook wel overbruggingskrediet genoemd.

Situatie overbruggingshypotheek

Bij het aanvragen van een overbruggingshypotheek kunnen er 2 situaties spelen: De oude woning is al verkocht (nog niet overgedragen), of er is nog geen koper gevonden.

Huidige woning verkocht

Uw huidige woning is al verkocht, alleen de overdracht is later dan het moment waarop u de nieuwe woning geleverd krijgt. Dit geeft de geldverstrekker een prima zekerheid dat de overbrugging probleemloos afbetaald wordt. Helemaal als de ontbindende voorwaarden al verlopen zijn. Er kan dan vaak een overbruggingsfinanciering worden aangegaan tot 100%.

Huidige woning nog niet verkocht

Als uw oude woning nog niet verkocht is, dan is de geldverstrekker voorzichtiger. Het is tenslotte nog maar afwachten wanneer en voor welk bedrag u de woning kunt verkopen. Niet vreemd dus dat de geldverstrekker dan kijkt naar uw financiële situatie of u in de tussenliggende periode de hogere lasten kan betalen. Ook zal de geldverstrekker een ruime marge nemen bij het bepalen van het bedrag dat u kunt overbruggen. In de meeste gevallen is een overbruggingsfinanciering mogelijk tot 90%. Nieuw is dat er anno 2018 weer geldverstrekkers tot 100% overbruggen indien de oude woning nog niet is verkocht. De crisis lijkt dus definitief achter ons te liggen met de als maar oplopende huizenprijzen.

Hoogte overbruggingshypotheek

De hoogte is afhankelijk van de woningwaarde -/- de openstaande hypotheek. Daarnaast is raadzaam rekening te houden met de verkoopkosten van de makelaar. Fiscaal is geregeld dat de hypotheekrente maximaal 3 jaar aftrekbaar is.

 Wil je meer weten over je mogelijkheden?

Neem contact op met onze hypotheekadviseurs op telefoonnummer: 085-105 31 37

Related posts