Scroll to top

Is een vakantiehuis kopen interessant?

Een vakantiehuis kopen in Nederland of het buitenland is lang niet alleen voor gepensioneerden weggelegd. De markt is momenteel vol op in beweging en door de lage spaarrentes wordt steeds mee belegt in vakantiewoningen. Maar ook de afnemende werkloosheid en de groei van de economie draagt hieraan bij.

 

Vakantiehuis als investering met het oog op de toekomst.

Gezinnen en 65-plussers die hun spaargeld willen benutten investeren steeds vaker in vakantiehuisjes.  Er is afgelopen jaar een stijging geweest van 20% in het aantal transacties. Bovendien zijn er in Nederland 1200 nieuwe vakantiehuisjes bij gekomen.

 

Vakantiehuis in het buitenland ook populair.

Spanje staat op nummer 1 gevolgd door Oostenrijk, Frankrijk en Italië. In Nederland is vooral de kustlijn, de Veluwe, Limburg en de Waddeneilanden in trek. De meeste mensen kopen een vakantiehuis om er zelf ook gebruik van te maken. Het verhuren kan een leuk voordeel opleveren. Een rendement van 4 tot 5 procent wordt vaak wel gehaald.  Bepalend is natuurlijk hoe vaak je het verhuurt en in welke regio het staat.

 

Een vakantiehuis is redelijk waardevast.

Een recreatiewoning levert meer op dan geld op de bank momenteel. Daarnaast is zo’n woning redelijk waardevast en stenen zijn toch iets tastbaars. Op de markt van recreatiewoningen is inmiddels ook sprake van krapte net zoals op de huizenmarkt.

 

Eigen vermogen

Een vakantiehuis is niet voor iedereen weggelegd. Een flinke zak eigen geld meenemen is vaak nodig. Banken zijn niet zo happig op het financieren van een recreatiewoning. Vaak financieren mensen hun vakantiehuis door op de eigen woning een 2e hypotheek op te nemen. Er moet dan wel voldoende overwaarde en of eigen vermogen zijn. Belangrijk is wel om je te realiseren dat je eigen vermogen in de stenen gaat zitten. Bij onverwachte gebeurtenissen krijg je die middelen er niet zomaar uit.

 

Wil je meer weten?

Neem contact op met onze hypotheekadviseurs op telefoonnummer: 085-105 31 37

Related posts