Scroll to top

Verhuur hypotheek

Ken je dat? Je wilt een appartementje of woning aankopen om te gaan verhuren, of je wilt iets kopen voor je studerende kinderen. Je gaat op zoek naar mogelijkheden en komt erachter dat dit toch moeilijk is om te financieren met een hypotheek. De meeste banken wilden dit namelijk niet financieren. Gelet op de huidige tekorten aan huurwoningen en natuurlijk de lage rente op spaarrekeningen is het aankopen van woning voor de verhuur een gat in de markt. Je kan hier dan ook een goed rendement uit halen en kan dan ook als een goede belegging gezien worden.  

 

 

Mogelijkheden Verhuur Hypotheek

Er zijn dan ook het afgelopen jaar een aantal banken geweest die deze trend hebben gezien en hierop inspelen. Het is dan ook tegenwoordig mogelijk om een woning aan te kopen en te financieren als je deze gaat verhuren. Het is natuurlijk wel belangrijk dat je je goed laat voorlichten over de voordelen en de nadelen. Vaak is het zo dat je bij de aankoop eigen geld moet meenemen. Het is helaas nog niet mogelijk om de aankoop volledig te financieren. Er zijn al diverse banken die een Verhuur Hypotheek aanbieden en de verwachting is dat er nog meer zullen volgen.

 

 

Voorwaarden Verhuur Hypotheek

De belangrijkste voorwaarden van de Verhuur Hypotheek zijn:

– financiering tot 80% van de marktwaarde in verhuurde staat

– huurinkomsten kunnen worden meegenomen, stel er is nog geen verhuurcontract dan kun je alsnog 50% van de te verwachten huuropbrengsten mee tellen

– er dient een taxatierapport opgemaakt te worden door een Dynamis of RICS taxateur

– er mag tot 50% van de marktwaarde aflossingsvrij verstrekt worden

 

Wil je meer informatie? Of wil je gewoon eens laten berekenen wat je kan financieren, dan kun je ons altijd bellen op tel.nr. 085-1053137 of kijk op onze website www.bestehypotheek.nl.

 

Related posts